Welkom in de Schoonoordtuin

Naar aanleiding van de tekst “Stichting Schoon Oord zet zichzelf buitenspel” van Doki van 18 juni op de website www.schoonoordtuin.nl wil ik toch wel even reageren.

Kijk het is juist mooi dat de stichting Schoon Oord de tuin nu meer openstelt voor activiteiten van andere organisaties. Het lijkt erop dat er binnen de stichting toch ook krachten zijn die begrijpen dat er iets moet veranderen. Ik vind dit een goede ontwikkeling want ik heb na de uitzending over de Schoonoordtuin op TVRijnmond tweemaal een verzoek gehad uit de wijk of zij iets in de Schoonoordtuin mogen organiseren en presenteren voor de wijk. Dat is natuurlijk bij deze geregeld en bevestigd.

Nee, ik ben er wel blij mee, eindelijk wat leven in de brouwerij. Zo kan iedere bewoner nu de tuin beschikbaar stellen. Bedrijven en organisaties zijn blij met een dergelijke lokatie, dat zie je nu maar aan “jeugdzorg noord”.
Ik vind wel dat je de bewonersvereniging, en daarmee de bewoners, in moet lichten. Wat nu gebeurd is dat niemand wat weet dat kan natuurlijk niet. Zeker niet als bestuurslid van de stichting, het zou wat arrogant kunnen overkomen. Probleem is dat informatie van de stichting slechts in kleine kring wordt verspreid en nergens (bijvoorbeeld via een website) is terug te vinden.
Ik weet dat de stichting geen enkele verantwoording wil afleggen, dat moeten we misschien ook maar eens aankaarten bij de BV SchoonOord.
Dick – bewoner Schoonoordstraat

Comments are closed