Enthousiasme in de Schoonoordtuin

De plannen voor de Schoonoordtuin vorderen gestaag. Steeds meer bewoners zien dat er echt iets aan het veranderen is in de Schoonoordtuin. Op 13 mei zal er weer het een en ander worden bekendgemaakt over de voortgang en over de tuinvereniging “De Schone Lei”.
Uiteraard worden er al wat werkzaamheden uitgevoerd, het is tenslotte al eind april en erg mooi weer. De kikkers en salamanders in de vijver lijken gered door het snelle optreden tegen de reiger. Het net doet zijn werk. Overigens is de vijver 1 van de grotere projecten in de tuin die aangepakt gaan worden. De vijver is al heel wat jaren lek en daardoor zakt het waterpeil te ver weg en staat het moerasgedeelte droog. Er is al wat geopperd hoe dit aan te pakken met een paar enthousiaste bewoners.
Er gaan ook een aantal fleurige en geurige stroken gerealiseerd worden met bloemmengsels om de vlinders en bijen weer terug te brengen in de tuin. De “composthoop” zoals die nu is slaat nergens op en moet weer een echte composthoop gaan worden met beluchting, compostwormen en de juiste bacteriën.

Comments are closed