Ex voorzitter verziekt tuindagen en sfeer

De ex voorzitter Johannes Ode van de aan de kant geschoven stichting Schoon Oord heeft de eerste 2 tuindagen in juni/juli van de nieuwe vereniging verziekt en de sfeer in de Schoonoordtuin geen goed gedaan. Nog nooit eerder hebben omwonenden zo tegenover elkaar gestaan. Het nieuwe enthousiasme was groot maar na de twee tuindagen flink tanende. De ex-voorzitter maakte het zo bont dat een van de bewoners een mail aan alle betrokkenen en aanwezigen heeft gestuurd waarin de ex bestuursleden fijntjes op hun plaats worden gezet en gewezen. Het zou fijn zijn als de ex bestuursleden van de stichting Schoon Oord eens serieus bij zichzelf te rade zouden gaan.

Over het gedrag van de heer Ode op de eerste 2 tuindagen zijn een aantal klachten ingediend bij Havensteder en de BV Schoonoord. De heer Ode is de ex voorzitter van de stichting Schoon Oord. Steeds minder omwonenden accepteren het dominante en autoritaire gedrag van deze man op leeftijd. We mogen hopen dat het vertoonde gedrag een tijdelijke ongesteldheid betrof van de heer Ode, helaas weten de meeste omwonenden uit ervaring beter. Het is het hele afgelopen jaar al meer voorgekomen dat bewoners klachten hebben ingediend over het gedrag van de ex voorzitter.

Aan de kant gezet door wooncorporatie Havensteder, de gemeente Rotterdam en bewoners rondom de Schoonoordtuin na een aantal onverkwikkelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen bij stichting Schoon Oord. Het lijkt erop dat de oud voorzitter Johannes O. nog steeds geen enkel benul heeft van de omvang van de bezwaren en de groeiende afkeer bij bewoners.
De man blijkt al jaren bereid elke saamhorigheid in de tuin op te offeren voor het eigenbelang. Elke vorm van zelfreflectie en zelfinzicht blijkt volledig afwezig, overigens lijkt dit bij meer ex bestuursleden van de stichting het geval getuige het feit dat duidelijk afspraken (en daarmee bewoners) worden genegeerd.
Redactie uzegthet.nl

Comments are closed